Barnonkologpersonal kritiserar läkare

Även sjukhuspersonalen kritiserar nu en omdebatterad läkare på barnonkologen. Tidigare har många föräldrar med cancersjuka barn som besökt barnonkologen berättat om att de blivit illa bemötta av läkaren.

Charlotta Schaedel är verksamhetschef på barn- och ungdomskliniken på Universitetssjukhuset i Lund. Hon menar att brevet från personalen inte innebär något nytt i frågan.

– Vi har redan fattat att det är så allvarligt att det är helt oacceptabelt, säger Charlotta Schaedel.

Efter att flera familjer riktat kritik mot läkaren på barnonkologiavdelningen har sjukhuset satt upp en handlings- och åtgärdsplan för att komma tillrätta med problemen. Det innebär bland annat att personalen på avdelningen ska få utbildning i svåra samtal och att en psykolog ska finnas tillgänglig för patienterna fyra dagar i veckan.

I brevet till sjukhusledningen uttrycker personalen att det här inte är tillräckligt, men Charlotta Schaedel håller inte med.

– Handlingsplanen ska utvärderas i december. Sjukhuschefen får sedan fatta beslut om det behövs ytterligare åtgärder, säger Charlotta Schaedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".