Kulturfestival och hästcentrum Lunds kulturplaner

Lund har preenterat en del av det man hoppas kunna genomföra om man får bli kulturhuvudstad 2014. Ett projekt är en kulturfestival längs Hardebergaspåret.

– Spåret kan bli Europas längsta kulturfestival. Här finns 50 olika punkter att utnyttja, säger projektledaren Richard Willford.

Hardebergaspåret går mellan Lund och Södra Sandby en bra plats för en kulturfestival tycker projektledningen. I ansökan som ska lämnas in till regeringen om ett år behövs det ett tiotal konkreta projekt som exemplifierar vad Lund kan tänkas bjuda på under ett kulturhuvudstadsår.

Andra idéer är en kunskapsfestival. Man vill profilera Lund som internationell bokstad och som de tusen småscenernas stad. Man vill arrangera opera i Domkyrkan och vill att Lund ska vara centrum för häståret 2014. Bland de lite mer udda idéerna märks att man tillsammans med studieförbunden vill starta kurser som syftar till att européerna ska lära mer om varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".