Dagisefterfrågan ökar mer än i planerna

Bristen på förskoleplatser är stor i Åkarp och enligt kommunen kommer man att behöva två nya förskoleavdelningar i januari nästa år.

- Efter höstens placeringar så kan vi konstatera att efterfrågan på platser ökat mer än vad vi förväntade oss. Nu saknas 25-30 platser för 2008. Vi har fått i uppgift att lösa detta, säger Lars Micael Adrian, utbildnings- och kulturförvaltningen.

Men trots att man just nu inte har någon lösning på problemet tycker Lars Micael Adrian, chef på utbildnings- och kulturförvaltningen att kommunens småbarnsföräldrar inte behöver vara oroliga.

Däremot säger Lars Micael Adrian att kommunen inte kan garantera föräldrarna att deras barn får en dagisplats i Åkarp utan de kan hamna någon annanstans i Burlövs kommun som till exempel Arlöv.

Men för Helene Holmqvist som bor i Åkarp med sin 13 månader gamla dotter duger det inte med en dagisplats långt bort från hemmet.

- Det är inget alternativ, för vi har ingen bil och pendlar norrut med tåg, säger Helene Holmqvist. Lars Micael Adrian säger att man kommer att titta på familjernas specifika behov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".