Dagisefterfrågan ökar mer än i planerna

Bristen på förskoleplatser är stor i Åkarp och enligt kommunen kommer man att behöva två nya förskoleavdelningar i januari nästa år.

- Efter höstens placeringar så kan vi konstatera att efterfrågan på platser ökat mer än vad vi förväntade oss. Nu saknas 25-30 platser för 2008. Vi har fått i uppgift att lösa detta, säger Lars Micael Adrian, utbildnings- och kulturförvaltningen.

Men trots att man just nu inte har någon lösning på problemet tycker Lars Micael Adrian, chef på utbildnings- och kulturförvaltningen att kommunens småbarnsföräldrar inte behöver vara oroliga.

Däremot säger Lars Micael Adrian att kommunen inte kan garantera föräldrarna att deras barn får en dagisplats i Åkarp utan de kan hamna någon annanstans i Burlövs kommun som till exempel Arlöv.

Men för Helene Holmqvist som bor i Åkarp med sin 13 månader gamla dotter duger det inte med en dagisplats långt bort från hemmet.

- Det är inget alternativ, för vi har ingen bil och pendlar norrut med tåg, säger Helene Holmqvist. Lars Micael Adrian säger att man kommer att titta på familjernas specifika behov.