Svår olycka efter flykt från poliskontroll

Fyra personer har fått föras till sjukhus efter en trafikolycka på Lantmannagatan i Malmö tidigt på lördagsmorgonen.

Olyckan inträffade när föraren i bilen försökte smita från polisens hastighetskontroll. Bilen passerade kontrollen med en hastighet på över 100 kilometer i timmen, där högsta tillåtna hastighet var 50 kilometer i timmen.

Tappade kontakten
Efter kontrollen vek bilen in på en närbelägen tvärgata och stannade. En mc-polis som kört efter in på gatan stannade bakom bilen för att invänta förstärkning. Efter ett kort stopp körde föraren iväg igen och då ut på Lantmannagatan i hög hastighet.

Krockade med stolpe
Polismannen tappade kontakten men såg att bilen fortsatte över Ystadsvägen. När ytterligare polispatruller kom fram till Munkhättegatan fann de bilen som då hade voltat och kolliderat med en lyktstolpe.

Svåra skador
I bilen färdas fyra unga män och kvinnor och två av dem har fått svåra skador. Kvinnan som körde bilen är bland annat misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".