BRIS-projekt ska hjälpa invandrarbarn

Genom det nystartade BRIS-projektet "Unga flickor i Malmö" ska skolpersonal bli bättre på att känna igen och kunna hjälpa flickor som lever i patriarkala strukturer.
I och med mordet på Fadime Sahindal tidigare i år sattes fokus på att det finns en grupp invandrarbarn i Sverige som lever under hot om våld om de väljer att inte följa sin familjs traditioner. Skolan viktig Skolan är en av få platser där många barn inte är kontrollerade av sina föräldrar. - Vi ser att skolan är nödvändig att använda sig av, och all personal måste vara medvetna om problemen och tycka att det är viktigt, säger Hanna Cinthio som är projektledare på BRIS. Olika förutsättningar Under hösten har BRIS genom en omfattande enkätundersökning kartlagt vad skolorna gör när de upptäcker att en elev har problem. Under våren kommer skolpersonalen på både högstadie- och gymnasieskolor i Malmö att utbildas, och sedan är det meningen att skolorna själva ska ta fram handlingsplaner för hur de ska agera. - Jag tror att insatserna kommer att bli olika på olika skolor eftersom förutsättningar och problem inte är likadana, säger Hanna Cinthio.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista