Förre regiondirektören står till regiondirektörens förfogande

Både den förre och nuvarande regiondirektören går med full lön från Region Skåne. Men trots det vill regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein inte se det som att de betalar ut dubbla direktörslöner.

– Det finns en regiondirektör och inget annat, säger, sa Jerker Swanstein, som är moderat och regionstyrelsens ordförande.

Från 31 augusti anställdes Sören Olofsson som ny regiondirektör, och Mats Welf slutade. Men han arbetar fortfarande för regionen, med sin gamla direktörslön.

– Han har en anställning i botten och står i år till regiondirektörens förfogande. Nästa år får han ett avgångsvederlag på ett år och sedan är han fri, säger Jerker Swanstein.

Han säger att det är Mats Welf som har valt att stanna kvar ett år i sin anställning innan han slutar.

En del i regionen är både förvånade och upprörda över den här lösningen.

– Vi trodde att MatsWelf slutade när Sören Olofsson tillträdde. Ska han lyfta 106 000 kronor i månaden så ska han ha konkreta arbetsuppgifter, säger Vilmer Andersen, gruppledare för vänsterpartiet i Region Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista