Brand förstörde byggnad i Vellinge

En kraftig brand ödelade en stor byggnad i Vellinge under natten till onsdagen. I branden totalförstördes folktandvården, distriktsmottagningen och delar av Sundsgymnasiet. Branden var förmodligen anlagd.

Det var strax innan klockan 22 på tisdagskvällen som räddningstjänsten fick in larm om en brand i Vellinge. En timme tidigare hade de fått rycka ut till en containerbrand i närheten.

När brandkåren kom till platsen var byggnaden helt övertänd och det brann kraftigt. Under flera timmar bekämpade ett stort antal styrkor branden. Sammanlagt deltog ett 15-tal fordon vid insatsen.

– Branden spred sig mycket snabbt i den gamla byggnaden. Väderförhållandena, men kraftig blåst, gjorde att det gick mycket snabbt, säger Andreas Nilsson, som var räddningsledare på plats.

Byggnaden som innehöll folktandvården, distriktsmottagningen och delar av Sundsgymnasiet förstördes helt. Ingen människa kom till skada.

Enligt räddningstjänsten har värden för uppemot 70 miljoner förstörts i branden. Mellan två och tre på natten till onsdagen lämnade brandmännen platsen.

Polisen misstänker att branden var anlagd och har spärrat av platsen. Tidigast under onsdagseftermiddagen kan en teknisk undersökning komma att genomföras.

– Många problem kommer att följa med det här. Just nu finns ingen distriktsvård och folktandvård att tillgå i Vellinge. Delar av Sundsgymnasiet finns inte heller längre, säger Hans Nilsson, länsvakthavande befäl på polisen i Skåne.