Bomb var korv på Polenfärja

Färjan M/S Polonia i Ystad blev flera timmar försenad på lördagskvällen sedan man hittat en övergiven väska ombord. Man misstänkte att väskan kunde innehålla en bomb.

Det var vid 22-tiden på lördagskvällen som väskan hittades stående för sig själv på en gångbro högt upp i fartyget. Besättningen ropade gång på gång ut i högtalaren att ägaren skulle höra av sig, men det gjorde ingen.

Då ringde de polisen som skickade sina bombtekniker till färjan, som därmed fick ligga kvar vid kaj. Ombord fanns 625 passagerare som skulle till Polen. De fick finna sig i att flyttas ner någon våning medan teknikerna arbetade, bland annat genom att genomlysa väskan med röntgen.

Först efter fyra timmar var teknikerna klara och kunde konstatera att faran var över. Det var ingen bomb. Det var Kebalski, polsk korv och vodka i väskan. 

Flera timmar försenad kunde färjan vid 2-tiden på lördagsnatten lämna Ystads hamn med sina passagerare, som kom till Polen långt senare än beräknat på söndagsmorgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista