Snön ställde till med måttliga bekymmer

I går kväll drog ett snöoväder över Skåne på väg söderut mot Danmark, och både flyg- och brotrafiken drabbades av problem.
Det var igår eftermiddag som snöfallet tätnade i Skåne, och Öresundsbron införde hastighetsbegränsning till 50 kilometer i timmen på grund av halka, kraftig blåst och nedsatt sikt. På Köpenhamns flygplats i Kastrup ledde vädret till förseningar på flera timmar. Mindre plan dirigerades om till Sturups flygplats i Skåne, och passagerarna fick ta buss och tåg till Köpenhamn. I södra Skåne och i Höganäs har räddningstjänsterna bandvagnar i beredskap för att kunna hjälpa insnöade. Men något kaos har det inte blivit. Enligt polisens kommunikationscentral har det inte inträffat några trafikolyckor till följd av snön. Och det var i själva verket inte heller så mycket snö som kom, Värst snöade det i Hörby som fick 7 centimeter snö. Alla vägverkets plog och saltbilar har varit ute sen i går kväll, och klarar att hålla alla de större vägarna öppna. Det snöar fortfarande i sydöstra Skåne, men än står bandvagnarna kvar på stationerna. Vägverket uppmanar dock alla som tänkt ta bilen ut idag, att undvika det. Det har bildats drivor på vägbanorna och dessa kan ställa till svåra problem i trafiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista