Staffanstorp behöver fler förskolor

Antalet barnfamiljer i Staffanstorp kommer att öka kraftigt de närmaste åren och det innebär att det kommer att behövas fler förskolor.

Kommunen ser helst att de nya förskolorna drivs i privat regi. Därför anordnade man på måndagen ett frukostmöte för intresserade entreprenörer. På plats fanns bland andra Maria Wallinius som arbetar som strateg på Staffanstorps kommun, och hon var nöjd med uppslutningen.

– Det var över förväntan och det var roligt att så många entreprenörer är intresserade av att etablera sig här, säger Maria Wallinius.

Främst kvinnor intresserade
Det var ett tiotal intresserade, främst kvinnor, som kom till rådhuset i morse för att få veta mer om förutsättningarna för att bedriva förskoleverksamhet i Staffanstorp. I den borgerliga kommunen drivs redan 12 av kommunens 23 förskolor i privat regi och i den andan vill man fortsätta, enligt moderaten Annica Carlstedt som är ordförande i Barn-och utbildningsnämnden.

– Vi tror på det fria valet, vi vill att våra medborgare ska ha möjlighet att välja mellan många olika sorters verksamheter och pedagogik, säger Annica Carlstedt.

Tusen nya platser behövs
Enligt statistikerna kommer det att behövas uppemot 1 000 nya förskoleplatser i Staffanstorp de närmaste tio åren. Det är något som Thomas Hansson hoppas kunna tjäna på, han driver redan 5 förskolor i Staffanstorp och vill gärna öppna fler.

– Efterfrågan på våra platser har hela tiden utökats så vi inser att vi gör ett väldigt bra arbete. Det behövs privata alternativ, säger Thomas Hansson