Elever sökte i branskadade skåp

På måndagen fick eleverna på Sundsgymnasiet i Vellinge gå igenom sina skåp efter storbranden i förra veckan. Det var i tisdags som folktandvården, vårdcentralen och delar av gymnasieskolan i Vellinge totalförstördes i samband med en brand som startade i en soptunna.

Marie Louise Arendt är säkerhetsansvarig på Vellinge kommun och hon hoppas att eleverna ska kunna få tillbaka en del av tillhörigheterna som fanns i deras skåp.

– De här skåpen kommer att ställas utanför skolan och sen kommer man gå dit med eleverna i grupper för att öppna facken och se hur det ser ut inuti. Allt det här kommer att protokollföras så att de elever som har haft värdesaker eller annat som man vill få ersättning för kan få det via försäkringen, säger Marie Louise Arendt.

Ingen misstänkt för branden
Efter nästan en vecka har polisen fortfarande ingen misstänkt för Vellingebranden, som var anlagd. Det dom arbetar med nu är att gå igenom alla dom tips och vittnesuppgifter som samlats in. Under tiden går livet vidare i Vellinge. Eleverna har gått i skolan som vanligt sen i torsdags och man har löst lokalbristen med schemaändringar. Det som är allra mest akut nu är att hitta nya permanenta skollokaler.

– Det är väl det vi jobbar med nu, att försöka hitta lokaler som inte är allt för långt borta ifrån huvudbyggnaden och gärna färdiga befintliga fastigheter, säger Marie Louise Arendt, säkerhetsansvarig på Vellinge kommun.

Patienter till vårdcentralen och folktandvården har fått vända sig till andra orter för att få behandling och även där pågår nu arbetet med att hitta ersättningslokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".