Många vill hjälpa efter brand

Efter den stora branden i Vellinge förra tisdagen har både företag och organisationer kontaktat kommunen och undrat vad man kan hjälpa till med. Bland annat har företagare i Vellinge hört av sig för att erbjuda kommunen lokaler.

– Vi har fått en del samtal från externa företag och organisationer som har erbjudit sig att hjälpa till eller så har de uttryckt sitt stöd. Bland annat erbjöd sig någon att backa upp elever och lärare om de behövde någon att prata med. Man har även erbjudit lokaler, säger Marie-Louise Arendt, säkerhetsansvarig på Vellinge kommun.

Har löst problemen själva
På tisdagen är det en vecka sedan den anlagda branden i Vellinge totalförstörde folktandvården, vårdcentralen och stora delar av Sundsgymnasiet. Men redan dagen efter fick kommunen flera samtal från både företag, privatpersoner och organisationer som erbjöd sin hjälp. Än så länge har kommunen inte tackat ja till något av erbjudandena eftersom man kunnat lösa både krissamtal och de tillfälliga skollokaler själv, inom kommunen.

Erbjöd lokaler
Elektronikföretaget Partnertech är en av de företag som erbjudit sin hjälp. John Christiansson är personalchef för företagets avdelning i Vellinge. Dagen efter branden skickade han ett e-post meddelande till kommunen och erbjöd att ställa lokaler till förfogande.

– Jag tycker det är viktigt att när någon har ett problem inom sin kommun att man kan samarbeta inom de här frågorna, säger John Christiansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista