Ystad närmar sig förslag till multiarena

Ystad kommun har nu kommit ett steg närmare en storarena. Byggbolaget NCC presenterade på tisdagen sitt förslag för en ny multiarena för kommunledningen i Ystad.

– I ena ändan finns ett äventyrsbad med bassäng för simtävlingar och i andra ändan finns en ishall, däremellan finns två handbollsplaner som kan göras om till en stor gymnastiksal, berättar Thomas Lantz (m), kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

Handbollspalats
Enligt förslaget ska den nya multiarenan vara ett handbollspalats som bas som kan rymma många olika sporter med plats för 3 500 åskådare. Vid konserter ska den kunna byggas om för att kunna ta emot 4 500 åskådare.

Oklar kostnad
Presentationen på tisdagen innebär att kommunen nu har fått ett konkret förslag att ta ställning till. Hur mycket den nya arenan skulle kosta är ännu inte klart eftersom kommunen inte har hunnit beräkna hur mycket intäkter en sådan arena kan ge men det handlar om en investering på flera hundra miljoner kronor.

– Med de preliminära beräkningar vi har gjort är det fullt möjligt för oss att klara den här investeringen, säger Thomas Lantz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista