Regionstyrelsen avgör Pherssons öde

Nu blir det upp till Regionstyrelsen att besluta vad som ska hända med den socialdemokratiske Kävlingepolitikern Rebecka Phersson. Rebecka Phersson anklagas för att ha fått utbetalt drygt 30 000 kronor från Region Skåne på felaktiga grunder.

Historien om den socialdemokratiska Kävlingepolitikern Rebecka Phersson började redan för drygt ett år sedan. Rebecka Phersson, som haft flera politiska uppdrag i Region Skåne, polisanmäldes då för olovlig körning efter att ha kört bil i drygt fyra år utan körkort. Samtidigt kvitterade hon ut närmare 5 000 kronor från Region Skåne i bilersättning.

Ett par månader senare visade det sig dessutom att hon begärt ersättning för förlorad arbetsinkomst trots att hon inte haft någon anställning. Men Rebecka Phersson själv menar att hon aldrig medvetet försökt lurat någon.

Det här blev ett fall för region Skånes arvodesberedning som nu alltså föreslår att regionstyrelsen kräver tillbaka de totalt 30 000 kronor som felaktigt betalats ut. Slutgiltigt beslut i den här frågan tas på regionstyrelsens nästa möte som är den 8 november.