Malmö öppnar värmestuga för hemlösa

Malmös hemlösa ska få en värmestuga vid Värnhemstorget. Malmö stad satsar två miljoner på projektet, som i första hand ska pågå de närmaste två åren. Meningen är att värmestugan ska erbjuda olika aktiviteter, hjälp att kontakta myndigheter eller "bara" en möjlighet att ta en kopp kaffe.
– Förhoppningen är att miljön runt torget ska bli bättre, säger Birgitta Nilsson, ansvarigt kommunalråd (s), som fått mycket klagomål från boende i området och från affärsidkare runt torget. – Men det är naturligtvis också angeläget att förbättra situationen för de hemlösa. Även äldreboende planeras Under de senaste åren har antalet hemlösa i Malmö ökat. För att motverka ökningen öppnade Malmö stad tillsammans med det kommunala bostadsbolaget MKB en bostadsby för hemlösa så sent som för en månad sedan. Och nu planeras också ett särskilt äldreboende för hemlösa och missbrukare, med sammanlagt ett 40-tal platser. Värmestugan vid Värnhemstorget väntas komma igång under våren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista