Nystart för pressad fritidsnämnd

Över sexton miljoner i underskott, trasiga anläggningar, och en stad utan badhus. Så är läget för Malmös fritidsnämnd just nu. Men med en ny fritidsdirektör och ny ordförande sedan i somras har nämnden fått en nystart.

– Jag tyckte att alla var med på att lyssna bättre idag. Det var en positiv nystart, säger folkpartisten Agneta Theodosopoulos.

Fritidsnämnden kommer att be om extra pengar från kommunstyrelsen, för att täcka upp sitt underskott på över 16 miljoner kronor, pengar som gått åt när badet Aq-va-kul fick stängas och när flera fritidsanläggningar fått repareras akut på grund av eftersatt underhåll.

Fritidsnämndens ordförande socialdemokraten Bengt Forsberg utesluter inte fler obehagliga överraskningar.

– Det är inte osannolikt att det upptäcks fler anläggningar som har ett eftersatt underhåll.

Badet Aq-va-kul beräknas öppna igen i juni efter renovering, men med en begränsad livslängd på 3-5 år. En badhusutredning pågår och är troligen klar framåt årsskiftet tror Bengt Forsberg. Bland annat ska man titta på om fler utomhusbad kan täckas, så som sker på Lindängsbadet.

– Blir det en lyckad satsning ute på Lindängsbadet så finns det ju fler utebad som man kan övertäcka och då närmast på Segevångsbadet, där SK Ran är, och Rosengårdsbadet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista