Skarpa protester mot socialkontor

För tredje dagen i rad har det varit protester i Landskrona mot socialtjänsten där. Vid halv tvåtiden på fredagen försökte ett 30-tal personer sparka in dörren till socialkontoret.

– De var inne i foajén och ville framföra sina åsikter. De uppgavs banka och sparka på dörrar. Ingen allvarligare skadegörelse skedde och ingen är omhändertagen eller gripen, säger Kalle Persson, informatör vid polisens länskommunikationscentral.

Bakgrunden till protesterna är uppgifter om att en sexårig flicka som tvångsomhändertagits ska ha blivit slagen i det familjehem som hon nu bor i. Flickan ska ha blivit flyttad från familjehemmet och ärendet är polisanmält, men nu kräver fler föräldrar att deras barn ska flyttas från det aktuella familjehemmet.

Det här är tredje dagen som föräldrar protesterar mot socialtjänsten i Landskrona och de har sagt att de kommer att fortsätta protestera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".