Många badade i Höörs nya badhus

Det är inte bara strul och problem med badhusen i Skåne. I helgen invigdes det nybyggda Björkviksbadet i Höör. Badet består av både en bassäng för motionssim och ett äventyrsbad.

På den stora öppningsdagen på lördagen lockade simhallen fullt med besökare.

– Om man gör det en gång så vill man bara göra det igen, säger Caroline Karlsson.

Föremålet för Caroline Karlsson och kompisen Rukyie Idrizis beundran heter Spacebowl och är en vattenruschkana som verkar vara av det mer läskiga slaget. Det var den som helt klart drog till sig flest badsugna barn. För det var mest barn som badade när Björkviksbadet slog upp sina portar för första gången. Inte ens Jan Hansson hade på sig badbyxor, trots att han är styrelseordförande i Björkviksgruppen som gjort badhuset möjligt.

– När man väl är färdig så kan man ta in att det här är någonting riktigt bra. Vi har väntat i 40 år på en simhall, egentligen så har det aldrig funnits någon simhall i Höör så man kan lika gärna säga 140 år, säger Jan Hansson.

Både Caroline Karlsson och Rukyie Idrizi tycker att det är på tiden att Höör får sitt eget badhus.

– Jag tycker Spaceball är bäst hittills, säger Rukyie Idrizi en av premiärbadarna på Björviksbadet i Höör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".