Stopp för Dashplan märks inte i Skåne

Ingen av Skånes tre flygplatser berörs än så länge av flygförbudet för SAS-planen av typ Dash 8-Q400. Däremot blir det stora konsekvenser för Köpenhamns flygplats, Kastrup.

För Kastrups del innebär det här att 49 avgångar ställs in idag. Imorgon handlar det än så länge om åtta. Dashplanet som havererade på Kastrup i går kväll hade återigen fel på landningsstället. Den här gången ledde olyckan till att SAS samtliga Dashplan får finna sig i att stanna kvar på marken. Detta påverkar Kastrups trafik en hel del, här finns nämligen 16 av SAS totalt 27 plan av den här modellen.

– Det innebär naturligtvis inställda avgångar och det berör cirka 2400 passagerare som vi försöker ordna andra former av transport för, säger Jens Langergaard, informatör på SAS i Danmark.

Påverkar inte skånska flygplatser
Än så länge påverkas inte någon av de skånska flygplatserna av Dashhaveriet. De omkring 2 400 Kastrupresenärerna som påverkas kommer att bokas om till andra avgångar, eller få tillbaka sina pengar. Information om vilka avgångar som ställs in finns på SAS danska hemsida. Det enda Dashplan som trafikerar någon av Skånes flygplatser är ett som flyger mellan Sturup och Arlanda på torsdagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".