Minst två unga flickor utsatta för grov våldtäkt

På måndagseftermiddagen utsattes minst två 16-åriga flickor för grova våldtäkter på Möllevången i Malmö. Polisen är väldigt försiktig med uttalanden i fallet, men än så länge sitter två 17-åriga pojkar misstänkta för våldtäkten.

– Det skedde vid köpcentret vid Bangatan. Under detta finns ett stort garage med olika lokaler. Någonstans där ska det ha inträffat. Förhören fortsätter nu och vi har haft tekniker på plats, säger Lars-Håkan Lindholm, pressinformatör vid polisen i Malmö.

Våldtäkterna inträffade på eftermiddagen, men det var inte förrän framåt kvällen som dom anmäldes till polisen. En 17-åring anhölls misstänkt för grov våldtäkt och försök till grov våldtäkt. Ytterligare en pojke på 17 år togs in på tisdagen, efter att varit anhållen i sin frånvaro, och ska förhöras.

Dessutom har polisen förhört och släppt en pojke som nyss fyllt 14 år. Men enligt polisen kan det finnas ännu fler misstänkta.  Även hur många det är som utsatts för våldtäkterna är oklart

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".