Flera äventyrsbad på gång i mellanskåne

Nu är det klart att även Hörby ska få ett eget äventyrsbad.

Beslutet om det nya äventyrsbadet, bara några dagar efter att grannkommunen Höör invigde sitt badhus, det första nybygget i Skåne på 20 år.

– Vi planerar att bygga ett äventyrsbad men också en bowlinghall och en gymanläggning under samma tak för att det ska bli en mötesplats för alla generationer, berättar Lars Ahlkvist (m), kommunstyrelsens ordförande i Hörby

Prislapp 50 miljoner
Det nya badet som beräknas stå klart våren 2009 beräknas kosta 50 miljoner kronor. Pengarna ska lånas ihop om man inte lyckas hitta en utomstående finansiär. Det faktum att grannkommunen precis har invigt sitt nya badhus bara en mil bort tycker Lars Ahlkvist inte spelar någon roll.

– Vi måste också vara med i utvecklingen. Det visar ju sig att det här är något som är attraktivt för många och då ska vi också vara med, säger Lars Ahlkvist.

Satsar på nybyggt
Efter att flera nergångna simhallar fått stänga runt om i Skåne på sistone satsar nu mellanskåne alltså hårt på att vara först i ligan när det gäller nybygge.

I Hörby finns förutom ett utomhusbad bara en mindre skolbassäng som är tolv meter lång som knappt räcker till simundervisningen för de allra minsta.

Nöjda hörbybor
Bland hörbyborna är de flesta nöjda över beslutet men det finns också de som tvekar.

– Jag tycker att det är mycket pengar när det finns en simhall så nära som i Höör, säger Bengt Nilsson.

Men bland höstlovslediga skolbarn är uppfattningen en annan.

– Jag tycker att det är bra för dem som vill ha kul på fritiden. Det finns ett utomhusbad men på vintern har vi inget bad, då får man bada hemma, säger David Ohlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".