Dagisbyggnad svårt brandskadad

En del av en dagisbyggnad på Gullviksborg i Malmö brandskadades svårt på lördagskvällen. Skadorna är så pass omfattande att den delen av byggnaden inte kommer att kunna användas under nästa vecka tror räddningstjänsten.

Det var en väktare som upptäckte branden och larmade räddningstjänsten strax efter klockan åtta på lördagskvällen. Väktaren hade själv dämpat branden något med en handbrandsläckare före räddningstjänsten kom till platsen.

– När vi kom fram kunde vi konstatera att det var en fullt utvecklad brand i den ena flygeln men vi kunde begränsa branden till den flygeln, berättar Magnus Mattsson, vakthavande brandingenjör.

Flygeln som brann är så pass skadad att Magnus Mattsson inte tror att man kommer att kunna ha någon aktivitet där nästa vecka.

– Där är både rök, sot och brandskador. Men två tredjedelar av byggnaden är i princip oskadda så jag skulle tro att de kan ha verksamhet där redan på måndag.

Orsaken till branden är ännu okänd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".