Inte aktuellt stoppa Hallandsåstunneln

Riksdagens trafikutskott inspekterade på tisdagen bygget vid Hallandsåsen. Ökade kostnader eller fler förseningar kan komma att stoppa tunnelbygget i Hallandsåsen. Men det är inte aktuellt i nuläget.

- Skulle det visa sig att de kör fast tekniskt, ja då måste vi ha politisk kraft att stoppa projektet, säger Jan-Evert Rådhström, moderat och vice ordförande i riksdagens trafikutskott.

Jan-Evert Rådhström besökte bygget vid Hallandsåsen tillsammans med några borgerliga kollegor från trafikutskottet. Tanken är att de ska följa upp och titta på hur tunnelbygget har gått såhär långt för att ha ett bra underlag för det trafikpaket som ska läggas fram i mars nästa år. Då ska det anges hur staten ska satsa på infrastrukturen, det vill säga vägar och järnvägar, under de kommande åren.

Tunneln genom Hallandsåsen ska vara klar 2012, men som det ser ut i nuläget är bygget drygt åtta månader försenat. Kostnaden följer än så länge den kalkyl som sattes upp för fyra år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".