Plastikkirurg misstänks för övergrepp i rättssak

Den 53-årige plastikkirurg från Malmö som i tingsrätten dömdes för att ha våldtagit en 23-årig kvinnlig patient misstänks nu också för övergrepp i rättssak. Syftet var att få kvinnan att framstå som lättfotad.

Läkaren misstänks för att via ett ombud ha anlitat en man som skuggade kvinnan i hennes hemort, Monaco.

– Han har följt efter henne och försökt få kontakt med henne. Han ska också ha varit utrustad med kamera med teleobjektiv. Han säger själv att han hade som uppgift att se till att hon framstod som lättfotad, säger kammaråklagare Bo Albrektsson som leder förundersökningen.

Den 33-årige mannen som förföljde kvinnan greps av fransk polis den 2 oktober, mannen ska enlig sina egen uppgift vara anlitad av en fransk plastikkirurg som ska ha gjort det här dom en tjänst till den skånske kirurgen.

Den skånske plastikkirurgen medger att han varit i kontakt med den franske läkaren under sin tid i häktet men att kontakten skulle ha handlat om ett framtida samarbete och inget annat.

Den skånske plastikkirurgen dömdes den 10 september av Malmö tingsrätt till tre och ett halvt års fängelse för att han våldtog den 23-åriga kvinnan medan hon behandlades på hans klinik i våras. Domen är överklagad och den 20 november ska målet prövas i hovrätten.

Vi har inte lyckats nå plastikkirurgens försvarsadvokat för en kommentar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".