Nätverk i nordöst för små ekoproducenter

Ett nystartat nätverk med centrum i Sibbhult ska öka utvecklingsmöjligheterna för små ekologiska livsmedelsproducenter i nordöstra Skåne.

Tanken är att Sibbhult ska växa fram som ett alternativ till Malmö dit man annars åker för konferenser runt temat ekologisk mat.

– Vi har fantastiskt fin jordbrukskultur här. Framförallt när det gäller småskalighet, säger Paul Seugling.

Men 1997 var restaurang Tranan tillsammans med Petri Pumpa i Lund och Brogatan i Malmö de enda KRAV märkta restaurangerna i Skåne Dessutom erbjuder den gamla Scanialunchrestaurangen med sina 900 kvadratmeter, stora ytor att mötas i, utbyta erfarenheter och hålla kurser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".