Spaning återupptas inte

Närpolisen i Trelleborg kommer inte återuppta spaningen i fallen där mindreåriga flickor tros ha blivit sexuellt utnyttjade av män som de kommit i kontakt med över internet.
Det beslutade närpolisen på tisdagen sedan man haft ett möte med socialförvaltningen och kommunens ungdomsenhet. – Vi hoppades få ytterligare information men fick inte in några nya uppgifter vilket leder till att vi inte kan ta till några direkta åtgärder, säger närpolischef Björn Schäfer. Nya uppgifter krävs Närpolisen i Trelleborg fick redan i början av november förra året information om att minderåriga flickor i Trelleborg träffade äldre män via Internet. Men den spaning som då inleddes lades ned efter några veckor. Larm gav hopp Som följd till att ungdomsenheten vid Trelleborgs kommun nu slagit larm försökte polisen under tisdagen få mer information för att kunna återuppta spaningen. Inget nytt framkom Men de fick inte in några nya uppgifter och därmed menar Björn Schäfer att de inte kan göra något. – Vi kan inte göra något förrän vi får tips eller mer information. Vi behöver komma i kontakt med flickor som varit utsatta för denna verksamhet, säger Björn Schäfer.
Louise Nilsson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".