Ännu en anhållen för attentat mot polisstation

Ytterligare en 18-årig ung man har anhållits i Malmö misstänkt för delaktighet i ett försök att sätta eld på polisstationen i stadsdelen Rosengård i onsdags kväll.
Totalt är nu tre unga män misstänkta för attentatsförsöket som rubriceras som försök till mordbrand. Det var i onsdagskväll som någon hällde bensin genom brevinkastet till polisstationen. Men det hela upptäcktes omedelbart av en polispatrull och brand utbröt aldrig. En dunk hittades utanför polishuset. Polisen sökte upp två bensinstationer i området och kunde konstatera att några ungdomar försökt köpa bensin på båda ställena. De nekades vid den ena macken, men fick handla vid den andra. Eftersom inköpsförsöken videofilmades kunde polisen identifiera några av ungdomarna. En 18-årig och en 16-årig yngling hämtades till förhör och husrannsakan gjordes. 18-åringen bor tillsammans med sin 15-årige lillebror. Hämnd? Polisen tror att attentatsförsöket handlar om hämnd. Femtonåringen hade tidigare på dagen tagits in för förhör, misstänkt för misshandel av en lärare i måndags. Femtonåringen släpptes dock igen. Husrannsakan gjordes även hos den senast anhållne 18-åringen. Där hittade polisen datorutrustning som visade sig tillhöra en skola. Alla tre ynglingarna är misstänkta för försök till mordbrand och 18-åringen med datorutrustningen även för stöld och häleri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".