Många satsningar på sport och fritid

Det är inte bara de stora städerna gör miljoninvesteringar på sportanläggningar de närmaste åren. I många mindre skånska kommuner planeras simhallar, nya idrottshallar och fotbollsplaner. På Hässleholm fritid som planerar för en ny konstgräsplan.

– Det innebär att vi får fler användningstimmar. Vanligt gräs ger 500 användningstimmar, här får vi 2 000, säger Olle Davidsson på Hässleholm fritid.

Konstgräs verkar vara det som kommunerna vill satsa på när nya fotbollsplaner ska anläggas eller gamla planer ska rustas upp. Hässleholm, Höör, Kävlinge, Lomma och Helsingborg är exempel på kommuner som lägger flera miljoner på att fotbollsföreningarna ska kunna springa på det konstgjorda gräset.

Men det finns även beslut om att bygga nya eller renovera gamla simhallar i länet. Klippan lägger 27 miljoner kronor på att bygga om simhallen och Sjöbo tänker sig runt 35-40 miljoner kronor för att uppgradera simhallen till något de kallar för ett familjebad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".