Skottlossning i centrala Landskrona

Vid 19-tiden på måndagskvällen blev en man beskjuten i centrala Landskrona. Två för honom okända män kom fram och började bråka och en av dem drog fram en pistol.
Den hotade mannen lyckade slå undan vapnet och sprang sen i väg, men blev då beskjuten med flera skott, utan att träffas. - Tekniker har vid undersökning på platsen hittad både en pistol och någon hylsa, säger polisens informatör Charlie Nilsson. En väktare kom till undsättning och tillsammans med den angripne mannen hölls gärningsmannen till polisen kom. - Han är hemmahörande i Märsta i Stockholm och var vid gripandet redan häktad i sin frånvaro misstänkt våldsbrott i Stockholmstrakten. När han greps var han narkotikapåverkad och man hittade också en mindre mängd tabletter, säger Charlie Nilsson. Den 31-årige gärningsmannen är nu anhållen misstänkt för bland annat mordförsök.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".