Misshandlad efter debatt

En debatt om en moskés vara eller inte vara på Dunkers Kulturhus i Helsingborg på tisdagskvällen slutade med att en person fick föras till sjukhus efter att ha blivit misshandlad.
Den misshandlade personen hade deltagit i mötet och var på väg ut när han möttes av politiska motståndare från den yttersta högerkanten. Polisen rubricerar det som misshandel alternativt grov misshandel. Regionpolitikern Karin Lång blev vittne till händelsen - Jag hade räknat med att det skulle kunna hända, men jag trodde inte att de skull händ direkt på trappan på Dunkers Kulturhus. Niels Riegholt, chef på Dunkers kulturhus i Helsingborg, tycker att det känns oroväckande att en ung vänstersympatisör slogs efter en debatt i kulturhuset. - Det enda som den misshandlade gjort vara att ta del av en demokratisk process. Jag ser det som ett bevis på att det är en känslig fråga som det finns alla anledning att avmystifiera.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".