Redhawks kan bli aktiebolag

Ishockeyklubben Malmö Redhawks kan inom kort bli ett aktiebolag. Klubbens styrelse har fått i uppdrag att undersöka möjligheterna till en bolagisering av A-laget redan nästa år.

– Det är ett sätt att föra in pengar via arenan in i hockeyn. Hockeyn kräver mycket pengar, säger Percy Nilsson, Malmö Redhawks ordförande.

”Aktiebolaget Malmö Redhawks” är en tanke som Percy Nilsson haft länge. Redan1999 när han och hans företag garanterade hela Malmö Redhawks skatteskuld på cirka 30 miljoner kronor så fick han en option som utbyte - rätten att bolagisera elithockeyverksamheten. 

Så när den nya arenan i Hyllie invigs nästa höst så kan det alltså vara ett aktiebolag som hemmapubliken hejar på. Däremot kommer inte ungdomsverksamheten att påverkas av bolagsplanerna.

– Styrelsen undersöker nu vilka hinder som finns och vilka fördelarna är. Det ska göras så fort som möjligt, säger Percy Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".