Kronfågel gör en pudel

Lantmännen Kronfågel backar nu och tar tillbaka beslutet att värmebehandla och sälja vidare salmonellasmittat kycklingkött. Anledningen är att konsumenterna blev för arga.

Tidigare i veckan återkallade Lantmännen Kronfågel cirka 100 ton kyckling sedan man hittat salmonella vid ett prov på Kristianstadsfabriken. Det gällde färsk, hel, kyld kyckling i plastpåse, märkt Färsk Kyckling och Mexican med förpackningsdatum den 27 november.

Så sent som igår sa företagets VD, Peter Rasztar, att kycklingsköttet skulle återanvändas till företagets egen färdigmat eftersom salmonella försvinner när kycklingen upphettas över 70 grader. Men nu har han ångrat sig.

– Vi fick ju väldigt mycket reaktioner från kunderna och media. Vi bestämde oss ganska snabbt för att vi inte ville leva med att konsumenterna inte har förtroende för Kronfågel, säger Peter Rasztar.

Enligt Peter Rasztar gäller det här beslutet även framtida partier. Företaget kommer helt och hållet att sluta använda före detta salmonellasmittat kött i sina färdigrätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".