Ladugårdsmarkens skola till semifinal

Det blev klass 5, Ladugårsmarkens skola från Lund som blev den tredje semifinalisten i Vi i femman i P4 Radio Malmöhus. På tisdagseftermiddagen vann de över klass 5c, Jägersroskolan från Malmö med siffrorna 16-9.
Rebecka Johansson och Adam Jarfjord som tävlade för lundaklassen tog ledningen redan i den första avdelningens andra fråga. En ledning som de aldrig släppte från sig. Inför den avslutande stegen valde Jägersroskolans Sara Andersson och Mikael Davidsson den högsta svårighetsgraden men visste inte att det var midsommardagen som firas till minne av Johannes Döparen. Ladugårdsmarkens skola tog det säkra före det osäkra och säkrade segern genom att klara svårighetsgrad 2 i stegen. Skärtorsdag och Långfredag är två dagar i påskhelgen. Om en vecka spelas den sista kvartsfinalen. Holstagårdsskolan, klass 5M, Helsingborg möter Backaskolans klass 5C från Ystad. Matchen direktsänds i P4 Radio Malmöhus på tisdag med start kl 1710.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".