Tågförseningarna ska minskas

Det ska bli färre förseningar i den skånska tågtrafiken. Det hoppas Banverket ska bli följden av ett nytt projekt tillsammans med Skånetrafiken och tågoperatörerna. Kraftsamling Öresund innebär att alla de skånska tågaktörerna arbetar tillsammans för att hitta vad som orsakar förseningarna idag.

- Resenären struntar om det är tågen eller infrastrukturen som orsakar förseningarna, säger Pelle Granbom, Banverkets generaldirektör.

Vad Kraftsamling Öresund egentligen handlar om är alla olika aktörer på de skånska järnvägarna nu ska samordna sig. Man har förstått att det till exempel inte hjälper att spåren är bra skick, så länge tågen inte kommer iväg i tid från stationen och tvärtom.

- Vi ska lämna rapporter om vilka de viktiga områdena och vilka förändringar som gjorts, Det här kommer att bli ett löpande arbete, säger Skånetrafikens trafikdirektör Gösta Ahlberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".