Trelleborgstullen nedläggningshotad

Tullen i Trelleborg hotas och uppemot 300 tulljobb i landet kan försvinna när tullverket står inför stora besparingar. Det hävdar fackförbundet Tull-Kust inför den utredning om Tullverkets organisation som väntas i januari.

I Trelleborg är Harry Wicktor facklig ordförande och han bekräftar att han har fått signaler om att alla hans medlemmar ska bort.

- Trelleborgstullen är hotad av en total nedläggning av de 32 tjänstemän som är stationerade där, säger avdelningsordförande för facket Tull-Kust i Trelleborg.

Det pågår just nu en utredning kring hur Tullverkets organisation ska se ut framöver. Utredning väntas i januari. Men redan nu flaggar fackförbundet Tull-Kust alltså för att uppemot 300 jobb kan försvinna, vilket motsvarar var tionde tjänst.

På Tullverkets presstjänst vill ingen kommentera uppgifterna förrän utredningen är klar, säger Carina Hortell till P4 Radio Malmöhus.

För tullarna i Trelleborg blir det en jul i ovisshet.

- Det känns inte bra, i synnerhet med den ålderstruktur vi har, säger Harry Wicktor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".