Branddrabbade vill finna ro

Tre veckor efter branden på Potatisåkern i Malmö försöker de som förlorade sina bostäder hitta tillbaka till vardagen och finna julstämning. Hans och Gullbritt Ehrman har först nu fått en egen lägenhet.

– Vi fick ju inte med oss några julsaker överhuvudtaget. De blev vattenskadade, men vi har lånat ihop lite julpynt, säger Gullbritt Ehrman.

Hans och Gullbritt Ehrman har äntligen fått en fast punkt i livet igen, efter över två veckors kringflackande hos släkt och på hotell. Nu har de precis flyttat in i en lägenhet i ett nybyggt bostadsområde i Bunkeflostrand.

De hade tur i oturen. De bodde på bottenvåningen och de flesta av möblerna och sakerna klarade sig undan större skador, men det mesta finns magasinerat för lägenheten de lånar är bara hälften så stor.

Det var natten till den 27 november som de evakuerades ur de brinnande husen. Tillsammans med de boende i 80 andra lägenheter såg de lågorna helt utplåna de översta två våningarna och fortfarande är känslan helt overklig.

–Det känns som om det var tre månader sen, man förtränger väl för att orka med men trött är man både fysiskt och psykiskt, säger Gullbritt Ehrman.

– Men det bästa är att ingen av oss skadade sig och den gemenskap vi fått i huset efter dessa veckor i kaos, säger Hans Ehrman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".