Stängsel sätts upp på Apelgårdsskolan

Nu ska det bli stängsel och väktare innan byggjobbarna återvänder till den pågående ombyggnaden på Apelgårdsskolan i Malmö. Det beslutades på ett möte på torsdagen.
– Min enkla analys är att det finns fyra-fem ynglingar som tyvärr gör det här för att provocera och skada, säger Roger Niklewski, stadsdelschef på Rosengård i Malmö. Han tror också att det kan finnas fler ungdomar, som utan att tänka efter, deltagit. I förra veckan misshandlades en byggnadsarbetare. Då stoppades arbetet i några dagar och skolan höll möte med eleverna. När byggnadsarbetarna återupptog arbetet på onsdagen, möttes de av stenkastning. Då stoppades arbetet igen. Nu kommer det att ta ungefär en vecka innan ombyggnaden på Apelgårdsskolan kan återupptas igen. Minst tre väktare ska sättas in för att övervaka byggjobbarna. Staket ska sättas upp och alla lösa föremål tas bort. Så fort vädret tillåter kommer man också asfaltera. Under torsdagen fick alla klasser information där även byggnadsarbetare deltog. – De möttes av stor förståelse av eleverna, säger Roger Niklewski. Har inte stadsdelen misslyckats när sådant här händer? – Vi gör ju faktiskt ganska mycket. Men det är väl ett visst sammanbrott av olika funktioner. Det måste vi på något sätt vända och räta upp, säger Roger Niklewski.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".