Fler prostituerade i Malmö

2002 registrerade prostitutionsgruppen 135 prostituerade i Malmö. 62 av dessa kvinnor var helt nya. Nu begär den kommunala prostitutionsgruppen nästan en miljon kronor av kommunen för att kunna minska antalet prostituerade med 20 procent i år.
– I dag är vi bara två socialarbetare i gruppen men vi behöver bli fler, säger Karin Pramberg på prostitutionsgruppen. I en strategi som prostitutionsgruppen arbetat fram föreslår man att ytterligare två socialarbetare ska anställas. – På så vis kan vi bli bättre på uppsökande verksamhet och utveckla metoder för att hitta prostituerade som arbetar från hotell och restauranger, säger Lotta Lundberg som är socialarbetare i Prostitutionsgruppen. En prioriterad grupp i den nya strategin är unga prostituerade. – Det är lättare att få bort unga kvinnor från gatan eftersom de då inte hunnit etablera sig, säger Lotta Lundberg. I går diskuterade kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö om man ska utöka arbetet mot prostitutionen och i vår kommer kommunfullmäktige med stor sannolikhet att klubba igenom den nya strategin.
Louise Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".