Alternativ till ny vårdcentral tas fram

Alternativ till en ny vårdcentral i Södra Sandby ska tas fram. Det uppdraget fick regiondirektören i går av regionstyrelsen. Men socialdemokraten Per Olsson i Södra Sandby, som samlat in namn i protest mot att den planerade vårdcentralen lagts på is, tycker inte att frågan behöver utredas igen.

– Vi tycker att bygget redan skulle vara igång, säger Per Olsson.

Arbetsmiljön är inte bra och det är för trångt på vårdcentralen i Södra Sandby.

Förra året beslutade dåvarande regionfullmäktige att en ny skulle byggas, ett beslut som stoppades i höst, eftersom fullmäktiges nya majoritet tyckte att nybyggets hyra skulle bli för hög.

Socialdemokraten Per Olsson har samlat in 1463 namn i Södra Sandby för att en ny vårdcentral ändå ska byggas. Men på tisdagen beslutade regionstyrelsen att regiondirektören istället ska ta fram alternativa lösningar.

– Från lundapolitiker har framförts idéer om att ha ett äldreboende i ena delen av byggnaden, säger Jerker Swanstein, moderat regionråd.

Den sista februari ska regiondirektör Sören Olofssons förslag om alternativa lösningar vara färdigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".