Misstänkt för balkongknuff häktad

Den 22-årige man som misstänkts ha knuffat ner en man från en balkong på sjunde våningen har häktats av Lunds tingsrätt.  22-åringen, som i över ett års tid hållit sig undan från rättvisan, är nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Den 15 november 2006 så föll en 23-årig man från en balkong på sjunde våningen på ett hus på Klostergården i Lund. Mirakulöst nog så överlevde mannen och kunde berätta för polisen att fallet inte hade varit en olycka utan att han hade blivit utkastad från balkongen.

23-åringen berättade att två män tagit sig in i hans lägenhet, misshandlat honom och sedan slängt ut honom. Han kunde också namnge en av gärningsmännen, den nu häktade 22-årige mannen. Polisen sökte efter 22-åringen länge men han var spårlöst försvunnen.

Men när en helgledig polis i söndags av en tillfällighet fick syn på 22-åringen på köpcentret Center syd så kunde han gripas efter mer än ett år på flykt. Förutom för mordförsöket så häktades 22-åringen dessutom för flera andra brott, bland annat misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

22-åringen erkänner att han varit i 23-åringens lägenhet den aktuella kvällen och att han då slagit och sparkat honom. Däremot så nekar han till att det var han som slängde ut 23-åringen från balkongen. Men under dagens häktningsförhandling, som hölls bakom stängda dörrar, så avslöjade han några namn som också kan vara intressanta för utredningen, enligt åklagaren Birgitta Müller.

– Han har namngett personer som kan ha kännedom om händelsen, och dem ska vi såklart höra, säger Birgitta Müller, åklagare.