Ishalka ställde till kaos i trafiken

Det besvärliga väderläget under lördagen med blixthalka i större delen av Skåne ledde till ett stort antal avåkningar och trafikolyckor.

Polisen räknar att det inträffade 80 olyckor utan personskador och ytterligare 10 där en eller flera personer skadades mellan klockan 10.00 och 18.00 på lördagen.

Bland annat fick fyra personer föras till sjukhus efter en krock mellan sex personbilar och en lastbil på Inre Ringvägen vid Rosengård i Malmö.

Hårdare prioriteringar
När det var som mest intensivt från lunchtid och ett par timmar framöver inträffade det så många trafikolyckor, framför allt runt Malmöområdet, att SOS Alarm fick brist på ambulanser och tvingades prioritera hårdare.

I normala fall skickas en ambulans till varje inblandad person i en trafikolycka men under lördagen skickades först en ambulans för att göra en bedömning av läget.

Det var också stora problem med att människor som larmade SOS inte kunde ge exakta positionsangivelser vilket gjorde att ambulanserna inte hittade rätt och att man skickade flera ambulanser till samma olyckor.

Akutmottagningarna fylldes
Akutmottagningarna i Malmö och Lund tog emot ett 100-tal extra patienter under lördagen dels från alla de trafikolyckor som inträffade men också personer som skadat sig efter att ha fallit på de glashala gatorna, det handlade framför allt om handleds- och fotledsfrakturer.