Livstids fängelse för dubbelmord

Den 32-årige man som innan jul dömdes för dubbelmordet i Ludvigsborg får livstids fängelsestraff. Det meddelade Lunds tingsrätt idag. Mannen döms mot sitt nekande.

Det var i början av maj förra året som några barn på väg hem från skolan hittade en död man som låg i en rabatt. När polisen kom till platsen visade sig att även den döde mannens sambo blivit mördad. På eftermiddagen samma dag greps den 32-årige mannen som nu fått sin dom av Lunds tingsrätt.

Både den nu dömde mannen och paret som mördades har en kriminell historia och enligt åklagaren ska dubbelmordet ha handlat om en obetald narkotikaskuld. Alla tre hade amfetamin i blodet när mordet begicks.

Livstids fängelse döms ut allt mer sällan av de svenska domstolarna, men i det här fallet var tingsrätten enig om den stränga påföljden. Fängelsestraffet blev inte tidsbestämt eftersom att det dels var mer än en person som dödades, och dels för att mordet var brutalt. Både mannen och kvinnan fick ta emot flera dödande hugg och stick.

Det finns varken vittnen eller någon teknisk bevisning som binder 32-åringen direkt till mordet utan tingsrätten gick istället på åklagarens linje om en massa sammanträffanden som talar för att det var han som gjorde det.