Staffanstorp

Brand på äldreboende kan ha varit självförvållad

Den äldre man som på onsdagen omkom i en brand på äldreboendet Magnoliagården i Staffanstorp orsakade troligen branden själv. 

– Det är mycket som tyder på det. Det är vittnesuppgifter och brandens förlopp, säger Stephan Söderholm, kriminalkommissarie vid kriminalroteln på polisen i Mellanskåne.

Polisen väntar nu bland annat på resultatet från obduktionen av den 80-årige mannen, och eventuellt ska något vittne höras ytterligare. Händelsen rubriceras som mordbrand, eftersom det fanns en stor risk för att andra människor skulle komma till skada, men polisen tror inte alls att det var mannens avsikt, enligt Stephan Söderholm.

Förutom en del rökskador begränsades brandskadorna på Magnoliagården till den rullstol som mannen satt i. De sex ur personalen och den boende som fick föras till sjukhus för rökskador har samtliga fått åka hem igen.

Personalen fick igår mycket beröm av räddningstjänsten för sin snabba insats. Enligt ledningen på Magnoliagården handlade alla helt enligt rutinerna, och sektionschefen Jan Ehnebrink kan inte se att händelsen kunnat förebyggas.