Ja till utbyggnad av västkustbanan

Regeringen sa idag ja till dubbelspårsutbyggnaden mellan Lund och Vallkärra, och därmed är ett av de äldsta ärendena som legat på regeringskansliets bord äntligen avslutat.
Striden för och emot järnvägen har pågått i tio år, men nu har alltså regeringen sagt ja. Ombyggnaden kommer att börja redan i maj i år och beräknas vara klar sommaren 2005. - Ombyggnaden kommer att innebära stora lättnader för tågtrafiken till och från västkustbanan, säger projektledare Jan Källqvist vid Banverket i Malmö. Det är bland annat frågor om bullerskydd och säkerhet för grannarna som försenat handläggningen. Upprörda boende I över tio år har boende, främst i stadsdelarna Kobjer, Oskarshem och Sliparelyckan i Lund, fört en kamp för att få bort järnvägen som ligger intill deras hus. Birgitta Lind bor i en villa ett tjugotal meter från järnvägen. Hon är besviken över regeringens beslut. - Vi är inte emot tåg eftersom de är bra ur miljösynpunkt. Det som upprör oss är att man kommer dra Västkustbanan så nära flera hus och intill två skolor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".