Mellanvårdsavdelning behövs nu

Sjukhusledningen i Malmö kräver nu förhandsbesked från Region Skåne om att få öppna en planerad mellanvårdsavdelning på universitetssjukhuset i Malmö.
Lasarettet är hårt pressat av platsbrist och fick i höstas klart att inrätta en tillfällig avdelning. Men den nya majoriteten i Region Skåne vill utreda frågan ytterligare. Men vi kan inte vänta, säger sjukhuschefen Karin Christensson. - Vi har svårt att vänta längre tid därför att vi allt för ofta tvingas till nödlösningar med väldigt kort varsel. Så fort som det är patienter på väg in och vi inte skriver ut lika många patienter samma dag så har vi inte sängar så att det räcker. Då blir enda åtgärden att skicka hem patienter som väntar på att bli opererade. Det har varit platsbrist under en längre tid och nu minskar marginalerna. - Marginalerna för att orka arbeta under de förhållandena krymper ju längre man också som anställd utsätts för dagliga situationer där man måste göra omprioriteringar. I början på näst år ska ni få ett par nya avdelningar, kan ni inte vänta till dess? - Jag bedömer inte situationen som sådan, då krävs det åtgärder som påverkar patienterna på ett mycket otillfredsställande sätt, genom att vi får ännu längre köer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".