Ängelholm

Ängelholms kommun festivalsatsar

Ängelholms kommun gör en storsatsning på festivaler i sommar. Det blir en ny tredagarsfestival i juli. Dessutom tar kommunen över ansvaret för Ljusfesten i augusti från Ängelholms turistförening.

- Det är nödvändigt att kommunen engagerar sig. Tidigare har många föreningar anordnat olika festivaler, och det är svårt utan kommunala bidrag till själva festivalen, säger Rita Aatola-Olsson, Ängelholms turistchef. ’

Det har varit motigt på festivalfronten i Ängelholm de senaste åren. Ljusfesten har gått med förlust i fyra år, och för några år sen så lades Rosfestivalen som arrangerades i mitten på juli ner. Men nu blir det alltså en rejäl kommunal satsning på 800 000 kronor. Hur tredagarsfestivalen i juli ska se ut är inte klart än. Kommunen ska ta in anbud från olika arrangörer och sen avgöra vilket koncept som är bäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista