Malmö

Buss i Malmö träffad av sten

En buss på linje ett mellan Oxie och Södervärn i Malmö blev utsatt för stenkastning på onsdagskvällen mitt inne i centrala stan. En sidoruta krossades och glassplitter regnade ner över en kvinnlig passagerare. Ingen fick dock fysiska skador.

– Vi har gjort en polisanmälan. Men de har inte hittat någon gärningsman, säger Staffan Kromnow, biträdande enhetschef på Veolia transport i Malmö.

För Veolia Transport var detta andra gången i år som det kastades sten mot en av deras stadsbussar i Malmö. Förra året hände det fem till sex gånger, framför allt i Oxie. Men i går var det första gången som det kastades sten mitt i centrala stan.

Busslinjen drogs dock inte in. Det hade blivit för krångligt med stora omvägar, men Veolia begärde polishjälp. Veolia har kontakt med andra bussbolag i Malmö för att tillsammans hitta sätt att få slut på stenkastandet. Bland annat har de varit ute i skolorna och informerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".