SKÅNE

Skånsk (s)-kritik mot att Nuder sparkas

Många socialdemokrater är i dag kristiska till partiledaren Mona Sahlin sparkar Pär Nuder från posten som partiets ekonomisk-politisk talesman.

– Det är ett besked som vi i Skåne beklagar. Vi tycker att Pär Nuder har gjort ett mycket bra arbete som finanstalesman och vi tycker att han och Mona Sahlin kompletterar varandra och att det är en styrka för partiet att båda finns där, säger Heléne Fritzon, distriktsordförande för socialdemokraterna i Skåne.

Dök upp som rykte
Beskedet om att Pär Nuder skulle få sparken från posten som socialdemokraternas ekonomisk-politisk talesman dök först upp i medierna. Mona Sahlin och Pär Nuder skulle ha träffats senare under torsdagen, men så blev det inte.

Istället skickade Pär Nuder ett brev till socialdmokraterna i riksdagen och meddelade att han lämnar sitt uppdrag.

Oense om vägen
Mona Sahlin har hittills inte velat kommentera Nuders avgång, men i meddelande till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna på torsdagskvällen skriver hon att det inte handlar om att hon och Pär Nuder har olika syn på den ekonomiska politiken, utan att de varit oense om hur politiken ska ledas som lett fram till beslutet att sparka Nuder.

Byte kan skada medgång
Men distriktsordförande i Skåne, Heléne Fritzon, anser att partiet tar skada av Nuder sparkas.

– Vi är ett parti som idag har väldigt mycket medgång och att i det läget byta ledning eller göra förändringar och rockader är naturligtvis inte bra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".