LRF stödjer överklagande av Hallandsåsdom

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, kommer att stödja ett eventuellt överklagande av Miljödomstolens dom i fredags då man gav klartecken för fortsatt arbete med tunneln genom Hallandsåsen.
- Det är markägarna som är sakägare och får studera domen och ta ställning till ett överklagande. Men vi stödjer dem om de vill överklaga, säger LRF:s ordförande i Skåne, Christer Laurell. Flera LRF-distrikt protesterar I ett gemensamt uttalande från LRF:s ordföranden i Skåne, Halland och Stockholm menar de tre att domen om Hallandsåsen är oacceptabel. Miljödomstolen beslut innebär att Banverket får tillstånd att leda ut 100 liter grundvatten per sekund den återstående tunnelbyggtiden. Hot mot natur och jordbruk Jordbruk, skog och natur är hotade menar LRF. Men det är alltså markägarna som kan överklaga domen, och om de gör det kommer LRF att ge sitt stöd, säger Christer Laurell. - Då kommer vi att fortsätta att verka för det vi jobbat med hela tiden, nämligen att få till acceptabla nivåer på Hallandsåsen, säger Laurell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".