Malmö

Åter turbulens i HSB Malmö

Turbulensen inom HSB Malmö fortsätter. Även vd Lars Danielsson lämnar nu sin post efter uppmaning från styrelsen. Samtidigt hoppar tre styrelseledamöter av i protest.

HSB Malmö ska inrikta sig mer på service- och medlemsfrågor, och därför måste Lars Danielsson gå.

- När man vill inrikta sig på mjuka värden så måste det bli på det här sättet, säger Lars Danielsson.

Lars Danielsson säger att han diskuterat frågan med HSB Malmös styrelse och gemensamt kommit fram till att de ska gå skilda vägar. Maj-Britt Thulin, tillförordnad ordförande i HSB Malmö, säger att Lars Danielsson gjort ett mycket bra jobb men att det nu krävs en annan ledning.

- Hans starka sidor har varit på ekonomisidan, och där har vi inte mer kvar att göra, säger Maj-Britt Thulin, tillförordnad ordförande i HSB Malmö.

Men splittringen inom HSB Malmö är stor. Beslutet om den framtida inriktningen var inte ett enigt beslut och efteråt valde tre av de nio ordinarie styrelseledamöterna att hoppa av, bland annat de två arbetstagarrepresentanterna. Förra veckan lämnade styrelseordföranden Alf Gustafsson sin post, efter att styrelsen ansett att han tecknat ett ogiltigt avtal med vd: n Lars Danielsson.

- Avtalet triggade igång händelseförloppet, säger Maj-Britt Thulin.

Ny tillförordnad vd blir Michael Carlsson, som idag är vice vd för HSB Sundsfastigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".